Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

Blåvitt Bilbao

30.08.2014 17:05 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

Kaixo!

Det återstår drygt 5,5 timmar tills det är dags för Finlands VM-debut. Bilbao har blivit något av en blåvit stad och över allt hörs och syns de finländska supportrarna, men enbart i positiv bemärkelse. Det är lugnt och avslappnat utan fasoner som man sätt på allt för många ishockeymästerskap. Många njuter av den baskiska gästvänligheten och tar en öl eller två och lite läckerheter i form pintxos – Baskiens tapas.

På Kalea Ercilla i centrum av Bilbao finns Varglyan där de finländska supportrarna håller till på kvällarna. Ett stort öltält med en scen där artister uppträder under veckan.

Johanna Tilli och Camilla Tuhkanen, här fotade av Tytti Nuoramo, är två som åkt till Bilbao för att följa med basketlandslaget. Mera om deras tankar kring VM kan du läsa i morgondagens Hbl.

IMG_0393

Räkna med en intressant match i kväll, även om jänkarna självfallet är storfavoriter. Men upplevelsen blir säkert hisnande. Var i morse och bekantade mig med Bizkaiaarenan och där kan man räkna med en ganska så tät stämning. Hoppas att man också i tv-sofforna kommer in i rätt stimmung direkt. Klockan 22.30 kör det hela i gång och på Tv 2 med Affe Strömberg vid micken.

Agur!

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.