Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

Auuuuuuuuuuuuuu!

17.09.2013 01:59 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

 

Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

 

Finländska basketvargarna fick till slut till det sista ylet i årets EM där laget slog Slovenien med 92–76. Det var en otroligt skön känsla att sitta på Stozicearenans pressläktare och följa med hur 12 500 åskådare tystnar riktigt ordentligt. Finland med Petteri Koponen i spetsen såg till att Finlands slut på EM blev en verklig höjdare. Hur hade det sett ut om skyttet hade varit på samma nivå mot Spanien och Kroatien?

Hur som helst har basketlandslaget gjort en otroligt strong insats. En nionde plats i EM i en världssport är en verkligt fin prestation, som jag hoppas att man värdesätter högt.

Trepoängaren tackar för sig och för visat intresse. Det har varit ett roligt EM i två intensiva veckor. Nu är det slut för Finlands del. Åtta lag fortsätter. Kvartsfinalparen är: Serbien–Spanien, Slovenien–Frankrike, Kroatien-Ukraina och Litauen-Italien. 

Bilden på Antti Nikkilä, Petteri Koponen och Teemu Rannikko får illustrera de glada stämningar som rådde efter matchen. Nu inget annat än Nasvedenje, adjö på slovenska.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.