Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

Tack och adjö

15.09.2013 01:38 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

Klockan är halv ett på natten  i Ljubljana och utanför trepoängarens logi firar slovenerna segern över Grekland. Det tutas vilt med bilar och det råder en karnevalyra. Folk kramar och pussar varandra. Trevligt för slovenerna – mindre skoj för oss finländska basketvänner.

Sloveniens seger  kom att besegla Finlands öde i turneringen. Det blir inga fler matcher efter måndagens möte med hemmanationen. Finland kan inte mera gå förbi Spanien eller Italien i tabellen. Slovenien och Kroatien är framför italienarna och spanjorerna – två lag som Finland förlorat mot. Det känns givetvis trist för Petteri Koponen och hans lagkompisar. Man hade unnat Finland så mycket mer.

Efter de fina insatserna i Koper blev det inte riktigt samma drag under galoscherna i Ljubljana. Finland saknade också publikstödet som fanns i Koper. Det verkade lite som om luften gått ur Finland i matcherna mot Kroatien och Spanien. Samtidigt bör man minnas att Finland i hela turneringen spelat på toppen av sitt yttersta kunnande. Det ska tränaren Henrik Dettmann och hans tränarstab ha all heder för. Dom har gjort ett sanslöst gott jobb.

I morgon bjuder Finlands ambassad i Slovenien spelarna på en mottagning. Dit är också trepoängaren bjuden. Vi hörs i morgon. Sov gott !

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.