Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

Vinna eller försvinna

14.09.2013 17:00 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

 

Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Mycket står på spel i eftermiddagens match mellan Finland och Spanien. Förloraren är i praktiken ute ur kvartsfinalerna. Om Finland förlorar mot Spanien har matchen mot Slovenien på måndag bara betydelse om Grekland slår Slovenien i kvällens sena match och Kroatien vinner över Grekland på måndag eftermiddag. Det finns också en chans att Finland i jämförelse med andra länder på lika många poäng kan ta sig vidare, men det kräver att matchresultaten är Finland gynsamma.

Finlands läge är allt annat än avundsvärt. Att möta Spanien, som vunnit de två senaste EM-turneringarna, blir allt annat än lätt. Till exempel bjuder Veikkaus ett så lågt odds som 1,01 för en spansk seger. Om Finland skulle skrälla så får man 15 gånger pengarna. Det här visar hur svårt utgångsläget är. För att Finland ska ens han en gnutta chans att utmana motståndaren krävs ett betydligt mer energiskt spel än i förlustmatchen mot Kroatien. Gerald Lees roll som Marc Gasols överrock ska inte heller underskattas. Det är bara att hoppas att det blir glada miner för Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Kimmo Muurinen och Shawn Huff efter matchen.

Nu har också sensommaren infunnit sig i Ljubljana. Det är över 20 grader varm och solen skiner från klarblå himmel. Låt oss hoppas att det varma vädret för med sig något bra i Finlands spel. Matchen börjar klockan 18.45 finsk tid. Njut !

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.