Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

Stozice Arena

12.09.2013 14:12 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

Så här ser hallen som Finland spelar sina följande matcher ut. Hallen är belägen i Stozice, som ligger på 15 minuters avstånd med buss från centrum av staden. Kollektivtrafiken fungerar perfekt i Ljubljana.

Trepoängaren hann vara en sekund inne på läktaren i Stozice innan han vänligt, men bestämt förpassades till presscentret. Slovenien skulle träna för stängda dörrar. Ingen chans att ta ett foto av själva spelplanen. Men det första, snabba intrycket är att det är som en Hartwallarena avsedd för basket.

Det har varit rätt gråa, dimmiga och regniga dagar i Ljubljana och kallt. Stark kontrast till sol och sommar på kusten i Koper.  Det gäller att klä sig varmt för att överleva. Trepoängarens logi i mitten av staden är fint. En lägenhet utrustad med allt som behövs och nära till den natursköna Tivoliparken för jogging och lite frisk luft. I Tivoliparken finns tennisbanor, basketplaner och så 6 till 7 handsbollsplaner brevid varandra – precis som i Koper. Handboll är en stor sport i Slovenien.

Klockan 15.30 finsk tid är det dags för Finlands första match i fortsättningsserien. Kroatien är motståndare. Ett lag som Finland aldrig besegrat. Senaste gång blev det en knapp förlust i EM i Litauen 2011. Vadslagningsbyråerna har Kroatien som favorit. Själv är jag patriotisk och sätter en hacka på att Finland klarar biffen.En seger över Kroatien skulle med 80 procents sannolikhet betyda en plats i kvartsfinalen. Så långt har ett finländskt basketlandslag aldrig nått i EM. Frågan är bara hur mycket Finlands spel påverkas av att Hanno Möttöläs EM är över? Hanno har ju varit något av en ledare – både på plan och utanför. Nu måste någon annan stiga fram.

Njut av basket. Kanalen är Yle Fem klockan 15.30.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.