Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

Kroatisk risbastu

12.09.2013 19:52 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

Från solskenet och värmen i Koper till regnet och kylan Ljubljana. Plötsligt var all den blåvita energi som funnits i tidigare EM-matcher försvunnen. Det blev en glasklar förlust mot Kroatien, som sågade sönder och samman Finlands försvar. Finland gav ett passivt intryck. Glödet fanns inte alls. Det blev någonstans på vägen mellan Ljubljana och Koper. När Finland spelade i Koper inför fulla läktare med högljudda blåvita fans, var det nu det totalt motsatta. Folktomt på en stor arena där kroatiska supportrar var de mest högljudda. Det borde ändå inte paralysera Finland så totalt. Det är ingen förklaring till förlusten. Kroatien var helt enkelt för bra.

Det är sällan man upplevt så besvikna spelare som till exempel Teemu Rannikko efter matchen. Mera om Teemus tankar om matchen kan du läsa på hbl.fi och givetvis i morgondagens papperstidning. Teemu var inte glad. Det kan jag gott säga. Bara att ta nya tag.

Finland spelar på lördag mot Spanien. En snudd på omöjlig motståndare. På måndag väntar sedan Slovenien och då måste Finland segra om det ska bli spel i kvartsfinal. Räkna med att Stozice Arena förvandlas till en kokande häxkittel med 12 500 slovener på läktaren. Att basketpåverkaren Aleksi Valavuori flyger ner 100 finländska supportrar i ett chartrat plan lär inte ändra på publikkampen. Men hatten av för den driftiga Valavuoris initiativ.

Tänkte lugna ner mig med att lyssna på lite livejazz i kväll på Garo Jazz Club, som finns alldeles runt hörnet var jag bor. Lite lugnande musik är aldrig fel. Trepoängaren har kastat färdig för i dag.

Nasvidenje !

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.