Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

På tåget

11.09.2013 12:02 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

Trepoängaren har efter en relativt lång tågresa anlänt till den sloveniska huvudstaden Ljubljana. Resan från Koper till Ljubljana tog  drygt 2,5 timmar  med tåget trots att sträckan inte är mer än drygt 105 kilometer lång. Men något snabbtåg existerar inte på den vackra rutten som tar en upp i bergen och ner i dalar, förbi vackra sjöar. Tåget stannar i varje liten by och gör också några länge uppehåll för att transportera gods. Konduktören snackar dagens händelser med stinsen. Man har inte bråttom alls.

Resan kändes inte så lång när kroaten Branko från Pula satte sig brevid och nyfiket ville höra om Finland. Han var pensionerad bordtennisspelare med hundar som sitt stora intresse! Kombinationen inte den lättaste när det gäller att föra en diskussion.  Visst hade han också ett intresse för bollsporter och var imponerad över Finlands framgångar i EM. Han rekommenderade att unga finländska basketjuniorer åker på läger till Serbien eller Kroatien för att lära sig. Billigt, säger han. Ingen dum idé kanske. Branko trodde dock starkt på Kroatien segrar över Finland i morgon.

I Koper var det drygt 30 grader varmt och solen sken för det mesta hela tiden. I Ljubljana är det andra bullar. Drygt 14 grader varmt och regn mest hela tiden. Annars ger Ljubljana intrycket av att vara en ganska liten och pittoresk huvudstad med många gamla byggnader – ingen storstad precis. Genom staden flyter floden Ljublanica som man kan stifta närmare bekantskap med på en båtfärd. Uppe på en kulle finns också ett slott med utsikt över hela stan– till och med hela landet.

Lite basket också nu. Finland möter Kroatien i morgon klockan 15.30. Landslaget träffar pressen i kväll. Det blir bråttom för att få kommentarer, men det ska nog ordna sig. Håll utkik på hbl.fi.

Ha det gott!

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.