Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

Till Sasus Ljubljana

09.09.2013 20:36 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

Efter att slutsignalen ljudit och segern över Grekland var klar var det en upprymd Sasu Salin som funderade över matchen så här:

– Jag såg på folket på läktaren att de inte riktigt trodde sina ögon. Det var overkligt och det var nog overkligt för mig också, säger Salin.

Det är sällan jag under min över tio år långa karriär som sportjournalist upplevt ett finländskt bollsportlandslag som är så harmoniskt som basketlandslaget. Alla spelare har hur mycket tid som helst för oss journalister. Alla spelare och tränare svarar artigt på frågor. Analyserna är ofta djupa.

Finlands seger över Grekland var övertygande. Spelet stämde från början till slut. Tuukka Kotti slet och rev för två och Petteri Koponen var sitt rätta jag med 29 poäng i facit.  Två mycket viktiga poäng för Finland  att ta med sig till följande skede som inleds på torsdag i Ljubljana. Finland möter Slovenien, Kroatien och Spanien. Inga lätta motståndare, men allt är möjligt. I och med segern över Grekland har Finland goda chanser att avancera till kvartsfinal. Matcherna spelas i Stozice Arena som rymmer 12 000 åskådare. Ljubljana är Sasu Salins hemstad. Till vardags lirar han ju i Olimpija Ljubljana. Vi ska låta Sasu ge några tips om vad man kan uppleva i Ljubljana om man är på väg dit:

– Ljubljana är en vacker stad och det finns mycket att uppleva. Ta en kaffe på någon av caféerna vid floden som går genom stan.

– En annan sevärdhet är förstås vårt basketlag. Vi spelar en underhållande basket, tillägger Sasu.

Det är lätt att hålla med. Det har blivit dags att avsluta tiden i Koper. I morgon hoppar trepoängaren på tåget eller bussen till Ljubljana. Vi hörs igen från den sloveniska huvudstaden.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.