Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

Vi gillar Slovenien !

08.09.2013 14:57 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

 

35 minuter kvar tills det är dags för EM:s hittills viktigaste match. Finland möter Ryssland och vid en blåvit seger är det dags att åka till Ljubljana. Avancerar Finland till följande sked möter vi länder som Spanien och Slovenien. Men först gäller det att slå Ryssland, som förlorat alla tre matcher i EM. Utan fem nyckelspelare och med ett tränar byte inför turneringen har det ryska spelet varit rena rama ruletten. Men Ryssland har en teoretisk chans att avancera med segrar över Finland och Turkiet. Det är inget man ska ta med en nypa salt.

Om Finland får distansskyttet i skick och det aggressiva försvarsspelet håller bättre klass än mot Italien ska Ryssland inte bli något problem. Petteri Koponen måste också vara synligare. Det gäller att hålla ett öga på Aleksej Shved och Sergej Monia.

Utanför hallen syntes för en timme sedan bara finländska supportrar, som till exempel den här glada trion från Kouvola. De har varit på plats i Koper sedan måndags och efter matchen mot Ryssland väntar hemfärd. Trion hyllar Slovenien och tycker att prissättningen på öl och mat i EM är något Kalervo Kummola kunde ta och studera noggrannare när det väl är dags att arrangera VM nästa gång i Finland. De vill också ge en eloge till de vänliga slovenerna.

För övrigt har de finländska supportrarna varit en fröjd och exemplariskt representerat vårt land. Inget svineri eller slagsmål som man får ibland uppleva på hockey-VM utomlands. Intressant är också att vi har finländska barnfamiljer på plats för att följa med EM.

 

Njut av matchen, bästa vänner. Basket är en rolig sport. Klockan 15.30 på tv 1. 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.