Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

Hanno The Great !

08.09.2013 20:57 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

 

Jisses ! Vilken rysare som Finland och Ryssland bjöd på. Tänk att Finland var 3,5 sekunder från en förlust och ändå lyckades man resa sig ur underläge och vinna hela rubbet. Hjärtat bultar ännu hårt drygt två timmar efter slutsignalen. Hanno Möttölä såg till att det finns ett liv för Finland i EM – också efter måndagens match mot Grekland. Möttölä medgav att det är sällan i hans långa karriär på basketplan som han varit med om något liknande. Säkert lätt att hålla med om om att han sänkte karriärens skönaste frikast i rätt tidpunkt.

Finlands EM fortsätter med tre matcher i följande skede. Som Finlands biträdande tränare Jukka Toijala, sade efter matchen:

– Vem vill åka hem? Hemmet är ju världens farligaste plats att vara på.

Efter morgondagens sista gruppspelsmatch mot Grekland flyttar Finlands lag, supportrar och journalister till Ljubljana – den sloveniska huvudstaden. Finlands första match i Stocize Arena är på torsdag. Före det gäller Grekland som just fick stryk mot Italien. Grekerna är säkert taggade och vill ha med poäng till fortsättningsserien med sex lag där de fyra bästa avancerar vidare. Finland har hittills segrat i gruppspelet över lag som inte avancerar vidare och därmed får man inga bonuspoäng med – om det inte blir seger över Grekland förstås.

Det blir intressant att se hur många finländska supportrar som är på plats i Ljubljana där man spelar i en hall som rymmer 12 000 åskådare? Rätt många jag talade innan match har flygbiljett hem på tisdag. Men kanske att nya vänner av finländsk basket åker ner till Ljubljana.

Det var allt för den här gången. Blir basket bättre än så här? Knappast.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.