Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

Grattis Sverige !

07.09.2013 18:04 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

Foto: EPA/Antonio Bat

 

Sverige stod för en briljant insats och spelade totalt ut ett svagt Ryssland, som efter tre förluster kan börja fundera på refrängen. Ryssland, som Finland möter i morgon och som inte har något att spela för. 81–62 till Sverige lämnar inget utrymme för diskussion. Jeffery Taylor var på ypperligt spelhumör och noterades för 25 poäng.

Sverige som var tippad jumbo i gruppen slår ut stora och mäktiga Ryssland. Det blir oerhört intressant att se med vilken inställning Ryssland springer in på plan i morgon.

För Rysslands del syntes det tydligt att laget saknade fyra nyckelspelare och att laget bytte tränare i elfte timmen inför EM. Det känns lite konstigt att man på förhand kallade grupp D för dödens grupp. Eller åtminstone ser det ut att bli dödens grupp för Turkiet och Ryssland. Turkiet måste segra över Grekland i kväll – annars är turkarnas EM över. En riktig hatmatch som kvällens sista godbit i Koper.

Tre lag avancerar vidare till följande skede. Om till exempel lag tre och fyra i tabellen har lika många poäng efter gruppspelet avgör inbördes matcher. Det börjar se ut som om vänner av finländsk basket kan börja packa sitt pick och pack och bege sig till Ljubljana för ytterligare en vecka basket. Roligt! Ska erkännas att jag inte riktigt räknat med det själv….Eller! Dags att komma ner på jorden.

Inget är säkert ännu. Det återstår drygt en timme tills Finland spelar mot Italien i en match mellan två obesegrade lag inför fanatiska supportrar från bägge lägren. Lagets presschef Mika Mäkelä var just inne i presscentret i Koper och berättade att Tuukka Kottis onda rygg inte hindrar honom från att spela. Det tackar vi för.

Italien är favorit enligt vadslagninsbyråerna, men Finland ska inte räknas ut. Det kommer att bli en fin basketkväll, som ni alla kan ta del av med start klockan 18.40 på Yle Fem.

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.