Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

Bly i skorna

07.09.2013 22:22 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

Usch! Det här var tungt – blytungt. Visserligen var Italien på förhand favorit i matchen, men inte skulle det riktigt sluta så här illa. 62–44 till Italien, säger det mesta. Det här var inte Finlands kväll. Allt fes i pumpen. Det hjälpte inte att man på läktaren höll jämna steg i stämbandskampen. Det var Italiens kväll på plan. Italien spelar en bra basket. Precis som biträdande tränaren Pekka Salminen förutspådde har Finland problem med lag som spelar med samma taktik och styrkor som Finland. Italien drog nytta av den petnoga domarlinjen. Bökiga tillställningar är inget för Finland. När Petteri Koponen var undangömd hade Finland inget att hämta.

Tuukka Kotti har definitivt haft bättre dagar i sina blåvita dojor. Tuukkas rygg har varit föremål för den ena nyheten efter den andra. Tuukka rygg är i skick och han är fit for fight. Det är bra. Slitvargen behövs.

På söndag fortsätter Finlands EM mot Ryssland, som är avsågat och som uppträtt som en samling c-klassens egoister. Visserligen var ryssarnas utgångsläge inför turneringen allt annat än lätt med återbud av flera etablerade spelare och tränarbyte. Det är lite synd. Jag hade gärna sett Andrej Kirilenko i EM, men han har meddelat att landslagskarriären är över.

För övrigt kan jag meddela att det populäraste blåvita intervjuoffret i Slovenien är Sasu Salins mamma! Salin spelar ju i Olimpija Ljubljana. Slovenien är hans andra hemland. Varför Salins mamma är så populärt byte för slovenisk media vet jag faktiskt inte.

Tjong i byggi, som Steffe Randström sade på västnyländska i Talking Heads på 90-talet. Vi hörs i morgon.

 

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.