Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

En stad på rosor

06.09.2013 19:37 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

 

Landslaget hade i dag en välbehövlig vilodag i den intensiva EM-turneringen. Spelarna tog det lugnt och njöt av det fantastiska vädret med sol och 30 graders värme. Landslaget har sitt logi i badorten Portoroz – Portorose på italienska. Portoroz ligger på en dryg 20 minuters bilfärd från spelorten Koper. Portoroz – staden med rosor. En vacker badort med en sju kilometer lång strandlinje. En stad som lockar många mellaneuropeiska turister och självfallet folk från grannlandet Italien där prisnivån är högre. Det känns inte helt fel att avnjuta en espresso och blicka ut mot horisonten i en fin maritim miljö. Gott om segelbåtar och andra farkoster – allt från fiskebåtar till glassiga yachter.

Snackade med Samuel Haanpää om morgondagens match mot Italien. Du kan läsa mer om vad Samuel, som nyligen tecknat på ett proffskontrakt med BC Coruna i Spanien, har att säga om lagets prestationer och livet under i EM i morgondagens tryckta Hbl och förstås på hbl.fi. Det rådde en ganska lugn och förväntansfull stämning bland spelarna och tränarna inför mötet med Italien. Räkna med ett grymt drag på läktaren. Nu har Finland inte fördel på läktaren när många italienska supportrar är på plats i Koper – eller Kapodistria. Finland är absolut inte chanslöst mot Italien som saknar många profiler. men det gäller att se upp med spelare som Marco Belinelli och Luigi Datome – två verkliga lirare.

Italien, Grekland och Finland är obesegrade i grupp D där tre lag avancerar. Intressant utgångsläge.

Kom i håg att Finland spelar fotboll mot Spanien i kväll. Månne någon krog här i Portoroz eller Koper visar matchen? Men samtidigt spelar Slovenien fotbollskvalmatch mot Albanien. Hur som helst? Kan bli svårt för Finland. Men jag vet att basketlandslagets spelare håller tummarna för fotbollslandslaget. Det gör jag också.

Ha det gott ! Vi hörs i morgon.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.