Trepoängaren

Följ med bakom kulisserna hur Finlands herrar klarar sig i basket-VM i Spanien.
Header

Dagens gladaste

05.09.2013 21:04 | Skriven av Niclas Lönnqvist i Okategoriserade

 

Det gick som väntat. Sverige hängde med i tio minuter med Jeffery Taylor och Jonas Jerebko. Sedan hängde duon inte med mot Finlands kollektiv. Två spelare räcker inte i en lagsport. Finland var det klart bättre laget. 81–60 säger det mesta om klasskillnaden mellan länderna. På läktaren var Finland bättre – åtminstone med 6–1.

På lördag väntar en tidig seriefinal mot Italien, som alldeles nyligen slog Turkiet med 90-75. Turkarna har varit en av den här turneringens största besvikelser. Italien blir en svår nöt att knäcka och Italien spelar i praktiken på hemmaplan. Ljudet på läktaren i matchen mot Turkiet var öronbedövande. Spelare som Belinelli och Datome är inte att leka med.

För Finlands del torde tre segrar räcka för avancemang. Jag skulle inte vilja se att Finland skjuter upp en eventuell tredje seger till mötet med Grekland på måndag. Då blir det tufft. Ryssland på söndag borde Finland kunna vinna.

På fredag spelar Finland inte. Det betyder att laget får en välbehövlig vilodag för att ladda om. Det blir säkert träff med spelarna på fredag i Portoroz där laget bor. Från Portoroz är det femton minuters färd till Koper.

Efter matchen mot Sverige ordnades en supporterträff för finländska och svenska supportrar. Dit hann jag inte. Hoppas det var skoj.

Dagens gladaste är utan tvekan Gerald Lee junior i Finland. Utöver segern mot svenskarna kunde ”Junnu-Lee” också vara glad över ett proffskontrakt med rumänska CSU Asesoft Ploiesti. 

 

Det är allt för den här gången. Bloggen tystnar för en stund. Vi hörs på fredag – antagligen från Portoroz.

fDela tTweeta

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.